maanantai 26. huhtikuuta 2010

Tai Ping Hou Kui

Tai Ping Hou Kui (théhuone)

Ensimmäinen huomattava asia Hou Kuissa on sen lehdet. Lehdet ovat pitkiä ja kapeita, sekä niiden pinnalle on painautunut hyvin omalaatuinen ristikkomainen kuvio. Tämä johtuu teen paahtamisesta, jonka aikana lehtiä painetaan hamppukankaalla.

Haudutetut lehdet tuoksuvat herkullisen vihreiltä, ikäänkuin tuoreelta kaalilta tai herneenpaloilta.

Vertasin hauduttaa teetä gaiwanissa (posliininen teenhaudutusastia) ja yixingissä. Yixing-kannut on valmistettu kiinalaisesta yixing-savesta, ja siitä valmistetaan monia korkealaatuisia teekannuja. Hyviä puolia näissä kannuissa on esimerkiksi saven huokoisuus ja mineraalipitoisuus. Teetä hauduttaessa kannuihin irtoaa mineraaleja, jotka tekevät teestä maistuvampaa. Ainoa ero, jota haudutuksissa huomasin oli kuitenkin, että yixing-kannussa haudutettu tee maistui luonnekkaammalta.

Maku muistuttaa paljon toista hienoa kiinalaista teetä, Lung Chingiä. Lung Ching on kuitenkin selvästi paahteisempaa, eikä siinä ole samanlaista ruohomaista/kasvimaista vihreyttä kun Hou Kuissa. Teen suutuntuma on hieno ja erikoinen. Jollain tavalla se tuntuu kostealta, ja on myös erittäin pehmeää. Kitkeryyttä Hou Kuista ei helposti löydä, ja jälkimaku on muhivan makea ja voimakas.

Tee on melko rauhoittava, mutta vain jos siihen keskittyy. Toisinaan se silti yllättää syvyydellään ja voimakkuudellaan. Kaiken kaikkiaan odotin Hou Kuilta jotain erikoisempaa, ja tältä kannalta tee oli pieni pettymys. Lung Chingille se ei pärjää, mutta on kyllä kaikinpuolin erilainen ja hieno tee.


0 kommenttia: