maanantai 7. kesäkuuta 2010

Emperor of Pu'erh 2000

Emperor of Pu'erh 2000 (teekauppa.fi)


Lehdet ovat pieniä, ohuita ja irtonaisia – eivät kakuksi puristettuja. Varsin usein pu'erhia näkee myytävän myös tässä muodossa. Väriltään lehdet ovat tumman ruskeita ja seassa on myös muutamia oranssinsävyisiä lehtiä. Tuoksu on miedon viljaisa.

Alkutuoksu lämmitetyssä teepannussa on pehmeä, viljaisa ja yllättävän makea, sanoisin tätä jopa hedelmäiseksi.

Haudutetun teen tuoksu on samettisen pehmeä ja muistuttaa vanhoja puisia huonekaluja. Mieleeni tulee entisen ala-asteeni vanhan rakennuksen varasto, jossa vanhoja pulpetteja säilytettiin.

Maku samaten hyvin pehmeä ja täyteläinen. Tunne leviää hienovaraisesti koko suuhun ja jättää suun liukkaaksi sekä raikkaaksi.

Jälkimaku on erikoinen. Sen taustalla pyörii tuo tuttu maanläheinen maku, mutta ajoittain myös erittäin kirkkaita ja makeita makuja pääsee esille. Välillä särmää jälkimakuun tuovat myös hieman kitkerämmät sävyt. Maku pyörii suussa ja tiivistyy kielellä todella mukavalla tavalla.

Nopea qi, joka vaikuttaa jo ensimmäisestä kupista. Jää kiertelemään leikkisästi mielen etualalle, mutta on kuitenkin piilossa. Se on jossain aivan silmien takana, mutta et kuitenkaan voi ottaa siitä kiinni, joten parasta vain päästää irti ja hauduttaa seuraava kuppi.

P.S. Luulisin tämän teen olevan kypsytettyä shu pu'erhiä. Väri näyttäisi olevan liian tumma pelkästään kymmenen vuoden haudutuksella, vaikka irtonainen pu'erh toki kypsyykin nopeammin.

0 kommenttia: