torstai 24. kesäkuuta 2010

Keiko Kukicha

Keiko Kukicha (teekauppa.fi)


Kukicha on tehty teen varsista ja lehtiruodista.

Tuoteselosteen mukaan tee on ensimmäisen sadon lehtiä ja varsia, väriltään "lehdet" ovat vaalean/tumman vihreitä. Kuiva tee tuoksuu raikkaalle, makealle ja miellyttävän pistävälle. Ehkä se on tämä pistävyys joka tuo mieleen marjat, marjajäätelön tai marjarahkan.

Alkutuoksu on hieno: ensin vahvan pähkinäinen ja täyteläinen, sitten tuoksu vaihtuu sulavasti vegetaalisempaan suuntaan.

Haudutetun teen tuoksu on paksu ja vegetaalinen kuten senchassa. Suutuntuma on myöskin erittäin täyteläinen, ehkäpä juuri nuo varret tuovat tätä kermaisuutta juomaan.

Maussa raikkautta ja täyteläistä makeutta. Ajoittain myös mietoa paahteisuutta on havaittavissa. Erittäin rikas ja mehevä umami-tunne, suutuntuma sakea.

Jälkimaku alkaa maistumaan toisella kupilla, se on raikas ja makeankirpeä, tuoden sopivaa piristystä teelle.

Kolmas haudutus on tasaipainoisen makea, johon jälkimaun terävyys tuo särmää. Tuntuu siltä, että teetä juodessa jälkimaku antaa näitä kirpeänmakeita tunteita, mutta kun juomisen lopettaa, se muuttuu nopeasti mehevän makeaksi umami tunteeksi, jota en ole pitkään aikaan kokenut näin voimakkaana. Usein juuri japanilaisissa teelaaduissa tämä ominaisuus on vahvimmillaan.

Väriä ei kovin selkeäksi voi sanoa, sillä teessä voi paljain silmin nähdä paljon pientä, ehkä varsista irronnutta pölyä. Tämä varmasti osaltaan vaikuttaa Kukichan erittäin täyteläiseen suutuntumaan ja mikä tärkeintä, ei tee teestä kitkerää.

0 kommenttia: