perjantai 23. elokuuta 2013

Korealainen matcha


Tämä korealainen matcha on Ssangkye-tuottajan sejak-laatuisesta materiaalista jauhettua hienoa ja hyvin kevyttä pulveria. Muistaakseni teekasveja oli japanilaisen matchan tavoin pidetty varjossa ennen sadonkorjuuta.

Teen väri on kellertävän vihreä, sairaamman värinen kuin japanilaiset kirkkaan vihreät matchat. Valmiin juomankaan väri ei ole aivan yhtä viehättävä kuin japanilaisen matchan, vaikka tässä kuvassa väri näyttääkin vielä mutaisammalta kuin se todellisuudessa on. Parhaimmillaan väri on tumman jademainen. Myöskään kunnollista kestävää vaahtoa tähän teehen on mahdotonta saada, kun taas japanilaisessa teehen se tuntuu syntyvän kuin itsestään.

Maku ei ole niin makea kuin japanilaisessa matcha, mutta muistuttaa pehmeydessään paljon korealaista irtolehtistä vihreää teetä. Tätä matchaa ei kannata valmistaa juuri kiehahtaneeseen veteen kuten japanilaisia vastineita, koska tee kitkeröityy helposti. Olen huomannut, että tätä teetä (ja todennäköisesti muitakin korealaisia matchoja) valmistaessa kannattaa käyttää paljon vettä suhteessa teejauheeseen ja veden on annettava jäähtyä kunnolla.

0 kommenttia: