Vuosi 2013 on tuonut mukanaan taas kerran lisää teevälineitä. Lisäksi tietysti olen jatkanut Xishin vaalimista, joka onkin patinoitunut jo oikein hienosti.
Uusin hankinta on 70ml Chen Ju Fangin valmistama "Pan Hu" valmistajan "#2" savesta. Nyt ainakin pitäisi olla varmasti kyseessä kunnolla fermentoitua ja iätettyä Zini-savea. Vaikka kannu on vielä uusi ja imee hieman teen makuja, huomasi heti ensimmäisestä haudutuksesta saven vaikutuksen makuun. Maku on jotenkin tiiviimpi ja makeampi. Erityisen helposti eron huomasi tieguanyinin kanssa. Kun olen hauduttanut tiekkua Xishissä, se on aina jäänyt hajuttomaksi ja mauttomaksi sekä kuivattanut suuta. Olin jo lähes luopunut toivosta kokevani vielä joskus sen tieguanyinin hurman, joka minut teeurani alussa niin voimakkaasti lumosi. Mutta kun haudutin tässä kannussa samoja lehtiä, tulos oli täysin erilainen. Nyt maku oli paksu ja makea, tuoksu voimakkaan kukkainen ja kermainen.
Tämän kokoinen teekannu sopii minulle vielä hyvin. Välillä on mukava juoda isompia haudutuksia kuin mitä Xishistä irtoaa. Lisäksi kun saa vaihdella teekannujen välillä, niiden kiehtovuus säilyy paremmin. Sen jälkeen kun on käyttänyt tätä isompaa kannua muutaman päivän, pieni Xishi tuntuu taas aivan erilaiselta.
Tässä uusi kuva Xishistä. Verrattuna tähän aikaisempaan kuvaan, voi helposti huomata kuinka hienosti kannu on patinoitunut. Kamera ei täysin onnistunut tallentamaan sitä, kuinka paljon kannun pinta heijastaa valoa.
Sitten vielä särkyneen gaiwanin tilalle hankittu noin 40ml Hokujon "Yakishime" shiboridashi. Shiboridashit on käsittääkseni tarkotettu erityisesti gyokuron hauduttamiseen, mutta tämä toimii erinomaisesti kaiken vihreän teen kanssa. Erittäin ohut savi ja astian laakea muoto pitää veden viileänä, mutta silti tarpeeksi lämpimänä. Tällä on lähes mahdotonta ylihauduttaa vihreää teetä.
2 kommenttia:
Vihreillä wulongeilla tuntuu olevan hiukan vaivalloinen suhde lasittamattomien savikannujen kanssa. Chao Zhou -kannut ovat vielä Yixingin kannuja huokoisempia eli saven vaikutus on vieläkin voimakkaampi. Olen itse siirtynyt hauduttelemaan kaikki kevytpaahtoiset wulongit joko posliinisessa gaiwanissa tai lasiteekannussa. Tällöin hienovaraisimmatkin nyanssit säilyvät teessä. Toisaalta, siinä kun savikannu poistaa jotain mausta, se myös lisää jotain ja jos muutos on maltillinen, voi tuo olla hyvä asia. Ehkä tuon Yixingin kannun kanssa tuo poiston ja lisäyksen suhde oli juuri sopiva.
Pitääkin kokeilla vielä gaiwanilla hauduttaa Tie Guan Yiniä, koska kyllä siitä tuntui vielä jotain puuttuvan. Jotenkin tulee itse aina kuviteltua, että tietty kannu hauduttaa kaikkia laatuja "oikein" vaan koska käyttää sitä koko ajan. Nyt kun on tullut vaihdeltua useammin haudutusvälineitä niin huomaa kyllä selkeämmin erot.
Lähetä kommentti