maanantai 1. marraskuuta 2010

Jiu Wan Wild Tea Trees of Yong De 2004

Jiu Wan Wild Tea Trees of Yong De 2004 (Yunnan Sourcing)


Tee tuli isoissa paloissa, ilmeisesti nämä ovat paloja alkuperäisestä jättimäisestä 5 kg teetukista. Palat murtuvat melko luontevasti isoiksi lastuja muistuttaviksi lehdiksi. Lehtien väri vaihtelee vaalean vihreästä tummaan, lilahtavaan ruskeaan. Seassa näkyy myös monia varsia.

Kuivien lehtien tuoksu on miellyttävä: pehmeän viljainen ja puumainen, välillä pohjasta erottuu etäisen hedelmäisiä ja miedon tupakkaisia sävyjä. Ei kovin vahva tuoksu, mutta ei se miedoimmastakaan päästä ole.

Alkutuoksu puumainen, melkein luumumainen, mutta ei aivan yllä sen eloisuuteen. Huuhtelun jälkeen ilmentää kirpeyttä, joka kuitenkin vetäytyy nopeasti takaisin.

Ensimmäisen haudutuksen tuoksu on keskivertovahva, sekoitus kevyttä viljaisuutta ja hedelmäisyyttä. Maun paksu ja mehukas suutuntuma yllättää ensimmäisellä siemauksella. Makea, miedon hedelmäinen ja hunajainen maku.

Jälkimaku ilmestyy heti ja on yllättävän vahva, herkullisen hunajainen. Lopussa tuo hunajaisuus muuttuu nielussa makeaan tunteeseen, joka nousee nenään ruokaisuutena, kunnes muuttuu jälleen makeudeksi kielen sivuilla ja kitalaessa.

Toisessa kupissa tuoksu on vahvempi: makea ja lähes hunajainen. Suutuntuma syvenee hienosti kielellä ja qi alkaa nousemaan. Rentouttava, hiukan mykistävä.

Kolmannessa kupissa tuoksun linja nousee korkeammalle ja saavuttaa hedelmäisiä, jopa kukkaisia sävyjä. Päihdyttävän mehukas ja silkkisen pehmeä suutuntuma, hunajaista sakeutta.

Neljännen haudutuksen tuoksu on jälleen ohentunut ja noussut makeaksi hienovaraiseksi tuoksuksi. Maussakin alkaa esiintymään kirkkaampia piirteitä.

Viidennellä kupilla tee ei hirveästi muutu, tai sitten en vain jaksa enää kiinnittää huomiota. Kiinnostavaa muuten, että tässä shengissä ei ole laisinkaan kirpeyttä, tai ainakaan sitä ei huomaa.

Seitsemäs haudutus ja uudelleen lämmitetty vesi, tuoksussa ja maussa on vielä runsaasti potkua.

Tässä teessä oli monia hyviä puolia: jälkimaku, voimakas maku ja maun monipuolisuus sekä kerroksellisuus, suutuntuma... Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

0 kommenttia: