lauantai 5. kesäkuuta 2010

Qimen Hao Ya A

Qimen Hao Ya A (jadepisara.fi)


Lehdet ovat hyvin pieniä, mutta kuitenkin kokonaisia. Märätkin lehdet ovat vain muutaman sentin pituisia, selvästikin kasvin nuorimpia lehtiä.

Nesteen väri on ihastuttava syvän oranssi. Korkealaatuisen Qimenissä on sellainen erikoinen puoli, että sen pitäisi muodostaa kupin reunoille kultainen rengas. Tämä ominaisuus johtuu ilmeisesti teen ainesosista, en ole ottanut asiasta selvää tarkemmin. Tästä Qimenistä tuo rengas on havaittavissa ja kestää kaksi ensimmäistä haudutusta, joissa värin reunat ovat kellertävät ja kultaiset. Tosin muistan nähneeni samanlaista reunaeffektiä ainakin pu-erh -teessä.

Teen tuoksu ja maku on savuinen, mutta maussa on myös häivähdys herkempää kukkaisuutta, jonka luulen tulevan paremmin esiin seuraavissa haudutuksissa. Juodessa mieto savuisuus leviää suuhun samalla kun terävämmät ja makeammat sävyt alkavat aueta.

Neljännellä kupilla savuisuus vähenee ja teen herkempi puoli pääsee paremmin esiin. Nämä viimeiset kupit ovat loistavan samettisia ja täyteläisiä. Pidän siitä, kuinka tämä tee näytti monia eri puolia gongfu-haudutuksella.

Jälkimaku on savuinen ja tumma, josta se kehittyy pehmeämpään makeuteen.

Huomasin, että myös Qimen Hao Ya A hyötyi siitä, että teen antoi levähtää ja hengittää muutaman päivän. Tällä teen voimakkuus laimeni hieman, mikä taas sopii omaan makuuni paremmin. Haluaisin aina antaa teen levätä noin viikon verran ennen sen maistamista, mutta usein uteliaisuus vie voiton ja löydän itseni hauduttamasta teetä ennen kuin päivääkään on kulunut sen ostamisesta.

0 kommenttia: