maanantai 26. huhtikuuta 2010

Lao Cong Shui Xian

Lao Cong Shui Xian (jadepisara.fi)

Aromiltaan ensin paahteinen ja tumma, mutta myös marjamaisia vivahteita löytyy.

Maku on lämmin, paahteinen ja paksu. Siinä on selkeyttä sekä mukava liukas ja lämmittävä suutuntuma, joka kuitenkin tuottaa sopivan astrigenssin (engl. astrigent, kuivahko hapokkuus? En tiedä sopivaa suomenkielistä sanaa tälle). Toisessa ja neljännessä haudutuksessa olen huomaavinani myös viljaisia makusävyjä.

Lao Congissa on myös hyvin erikoinen makuprofiili siinä, että maku tuntuu syvenevän kielellä, ikäänkuin suklaa sulaa suussa. Tämä oli huomattavissa enimmäkseen ensimmäisessä haudutuksessa, jonka jälkeen se heikkeni asteittain. Lisäksi tässä teessä, kuten muissa hienoissa wulong-laaduissa, on miellyttävää lämpöä, joka lämmittää aina kurkussa asti. Esimerkiksi vihreistä teelaaduista en muista tällaista huomanneeni.

Teen jälkimaku on ensin hiukan kitkerä, ja muuttuu sitten herkulliseksi makeaksi tunteeksi.

Teen rauhoittava vaikutus (~cha qi) on helposti havaittavissa. Qi on lämmin, rentouttava ja vakaa. Oloni on hyvin mukava ja keskittynyt teesession jälkeen.

0 kommenttia: