perjantai 23. huhtikuuta 2010

Ye Sheng Shui Xian


Ye Sheng Shui Xian (lähde: jadepisara.fi)



Tästä teelaadusta en osaa kertoa hirveän paljon, koska wulongit ovat uusi tuttavuus minullekin. Se on kuitenkin (aitona) kasvatettu Wuyi-vuorilla, ja Shui Xian tarkoittaa suomeksi veden haltijatarta tai narsissia. Tarkempia tietoja on tarjolla myyjän nettisivuilla.

Haudutettu tee tuoksuu tukevan paahteiselle, mutta siinä on kuitenkin huomattavissa raikkaita sävyjä. Maku antaa voimakkaan ensivaikutelman, juuri sellaisen tummuuden tunteen, jota voimakkaasti paahdetulta wulongilta voi odottaa. Vähitellen tuoksussa ja maussa alkaa erottua erilaisia, pehmeämpiä sävyjä. Toisinaan teestä tuntuu erottuvan tummia marjoja, jopa hedelmiä ja miten sen sanoisi, metsäisiä aromeja.

Nesteen väri on syvän meripihkainen, mutta haalistuu ymmärrettävästi haudutusten edetessä. Toisaalta tämä voisi johtua myös veden alenevasta lämpötilasta.

Ye Sheng muistuttaa minua eräistä moderneista maalauksia, jotka ensisilmäyksellä näyttävät vain paksulta kerrokselta öljymaalia ja erilaisia siveltimen jälkiä. Kun yksityiskohtia alkaa tarkastelemaan lähemmin, huomaa teoksen äärettömän monimuotoisuuden eri värisävyissä ja pinnan rakenteissa. Silti teos kokonaisuudessaan on eheä ja yksinkertainen.


Tämä tee on todella rauhoittava. Uskokaa pois, Ye Sheng on yksi vaikuttavimmista teelaaduista joita olen lyhyen ikäni aikana juonut. Teen qi tulee voimakkasti esille jo sen moniulotteisesta ja viettelevästä tuoksusta, itse juoma taas on syvän rauhoittava. Qin voimakkuuden voi hyvin ymmärtää, jos tee on villeistä pensaista kasvatettu. Tällainen villiteepensas on minun ideaaliteeni: ne saavat kasvaa vapaina alkuperäisessä ja luonnollisessa muodossaan. Parhaimmillaan villin teepuun ja ihmisen välille voi kehittyä kahdenkeskeinen kunnioittava suhde.

Joten, hauduta kuppi tai kaksi, sulje silmät ja tunne tee.

0 kommenttia: