perjantai 23. huhtikuuta 2010

Tie Guanyin

Tie Guanyin (lähde: jadepisara.fi)


Tie Guanyin tarkoittaa suomeksi rautaista Guanyiniä. Nimen tausta on monimutkainen ja epäselvä, mutta lyhyesti se on buddhalaisen boddhisattvan Avalokitesvaran toinen, feminiininen muoto. Tämä on voinut kehittyä, koska Avalokitesvara edustaa myötätuntoa, jonka ollaan voitu Kiinassa ajatella olevan feminiinen ominaisuus. Kiinnostavasti Dalai-Lama on Avalokitesvaran inkarnoituma.

Kuivat lehdet ovat kokoon kierrettyjä ja kauniin tummanvihreän sävyisiä, selvän kevyesti hapetettuja. Pystyn yllätyksekseni huomaamaan kuivien lehtien tuoksusta mainitun kasvimaisen tuoksun. Useimmiten en kykene huomaamaan suuria eroja eri teelaatujen kuivien lehtien aromissa, vaan kaikki tuntuu saman mausteisen tuoksuiselta. Ehkäpä hajuaistini on vihdoinkin kehittymässä.

Teen tuoksu on kermainen kuin pottumaito, makea ja kasvimainen, ehkä orkideamainen. Suutuntuma on erittäin täyteläinen ja pehmeä. Tie Guanyin maistuu raikkaalta ja hyvin virkistävältä, tee ikäänkuin huuhtoo makunystyröitä hellävaraisesti jättäen herkullisen raikkaan ja kukkaisen jälkimaun. Haudutusten edetessä kermaisuus siirtyy hiukan taka-alalle, mutta kukka-aromit eivät tunnu haalistuvan hetkeksikään.

Tie Guanyinin väri on myös hyvin hieno, haalean vihreä, jossa on kuintenkin mukana syviä keltaisia sävyjä. Tuloksena on täyteläisen vaaleanvihreä, ehkä haalean jaden värinen tuoksuva juoma. Harmi, että kuvassa väri ei juurikaan pääse oikeuksiinsa.

Vaikutus on hekumallisen lämmin fyysisen rentouden tunne. En huomaa varsinaista mielen rauhoittumista, mutta TGYn kohdalla tämä toimii hyödyksi. Teessä on sellaista korkeatasoista hienostoneisuutta, joka innostaa ja pakottaa mielen keskittymään kokonaisvaltaisesti vain teen valmistamiseen, nauttimiseen ja arvostamiseen. Tällä tavalla teesessiosta tulee parhaillaan juuri sellainen intensiivisen meditatiivinen hetki jota rakastan.

0 kommenttia: